mandag 25. mai 2009

Leaving the vomb!

Etter lang lang tid som beboer på studentby, må jeg nå ut i den store verden. Og jeg må betale for det, ikke bare litt men mye!
Siden studiene mine ikke har kastet av seg noe voldsomt i kroner og øre enda, så er det livet som fabrikkarbeider som holder liv i meg. Og jeg lever helt ok jeg, men det er ikke noe inntekt å få huslån på. Med mindre jeg vil bo i ett kott på stadt.

Leie blir da alternativet, og da ender jeg opp med mer eller mindre høyere boutgifter enn om jeg hadde lurt en bank til å gi meg lån. Hm, synes det er litt snodig egentlig.

Så hva skal man da gjøre? kjøpe vinger for pengene? flyve ut over engene? Jeg lukker øynene og håper inderlig at vi skal klare å finne en leilighet som ikke koster skjorta og som befinner seg på denne siden av saltfjellet.

Noen som vet om en ok leilighet i Trondheim på 45 kvm pluss til under 7500? Som er ledig før 1. juli?

Og til slutt, kan noen låne meg veska til Merlin? Slik at jeg får med meg alt skrotet mitt når vi flytter?
For her trengs mirakler på løpende bånd.

onsdag 20. mai 2009

17. Mai Troop!


17. Maifeiringen og Borgertoget ble min første offisielle troop som godkjent 501st Imperial Crewman. Og det attpåtill som fanebærer for Nordic Garrison (Alle andre sine kostymer egner seg særs lite for fanebæring må jeg kanskje legge til)

Trondheim viste seg fra en av sine bedre sider med opp mot tjue grader og sol (skjønt det ble noe vindfult etterhvert)

Det ble mange tillrop og mange undrende stemmer å høre etterhvert som toget rullet frem i Trondheims gater: Hva er det der? STAR WARS! kult! E det Darth Vader? (nei det var vel en Tie pilot) Hadde aldri trodd at folk skulle ha problemer med å skille tiepiloter og Darth fra hverandre. Men rett skal være rett, vi hadde med oss en liten Darth også. Tøffe gutten som holdt ut hele toget i det sorte varme kostymet.

Alt i alt var hele opplevelsen en stor opptur for meg, og damen fyllte sin rolle som support veldig bra synes jeg.

Flere bilder fra eventen har kjæresten min lagt ut på facebook. Jeg kommer etterhvert til å legge ut ett utvalg bilder fra 17. Mai på NG forumet.

More to come med andre ord.

mandag 11. mai 2009

Godkjent 501st


På lørdag fikk jeg mailen jeg har gått å ventet på i noe som føles som en evighet. Beskjeden om at Mitt Imperial Crewmankostyme ble godkjent for 501st .
I går fikk jeg tk-nummeret mitt, så fra nå av er jeg også kjent som tk, eller Ic-2096.

Dette betyr at jeg er klar for min første troop på selveste nasjonaldagen.

Gjett om jeg gruegleder meg da?

Men innlegget i dag blir kort, jeg har for mye småting å flikke på frem til 17. til å sitte bare forran kopeboksen.

Så nå blir det ren abbastemning i heimen!

Super-trooper får ny mening!

mandag 4. mai 2009

Over Steinstock

Steinstock er en endagsfestival som har blitt arrangert for 6. gang denne helgen. Stedet er Steinan studentby, og det har en tendens til å gå over stock og stein.

I år var ambisjonene større enn noen gang, og 17 band var klare til å rocke hardt!

for de med hukommelse så var været i Trondheim på torsdag og fredag helt fantastisk, noe som gav meg en litt ond følelse i magen, for sånt vær varer sjelden lenge her i byen.

På lørdag ringte vekkermobilen klokka kvart på sju, det var på tide å motta trailerscenen. To på sju møtte jeg festivalens Co-manager og altmuligunikum for å hjelpe til med scene og rigging. Planen var egentlig å få seg ett par timer til på øyet på formiddagen, men da klokka var rundt ti fikk jeg knappest lurt til 15 min med frokost (ett eple og litt potetgull)

første band gikk på scenen ca halv ett, en halvtime etter skjema( På dette punktet var jeg en noe bekymret områdeansvarlig) Så for å komme ajour betydde dette mindre tid til omrigg mellom konserter.

rundt konsert nummer fire fem bestemte været for å melde sin annkomst, noe som resulterte i publikumsflukt og høy ponchoføring. Det ble ett ganske heftig regnvær som satte samtlige i styringsgruppa på prøve, samt at lydfolket fikk det noe travelt med å sikre teknisk utstyr.

På tross av dårlig vær og litt færre publikumere enn vi hadde håpet var konsertene veldig bra (artistene satte pris på publikum i regnponcho og under presenninger etc) og etterhvert tjente vi inn tapt tid også.

Ikke før var vi ajour på tid og midt i en heidundrende metallkonsert med Orpheus så strøyk toppene med (begge diskantene røyk) så da ble det ny forsinkelse i regnværet.

Etter at nye topper var hentet og rigget opp så var vi igang igjen med enda fler gode konserter, og klokka ca halv tolv kom bandet jeg hadde ventet på hele dagen: Elephantine, en konsert som fra første riff var i en klasse for seg i mine ører, og det på tampen av en dag med bare bra konserter.

Jeg var i ekstase!

Også var det plutselig over, etter 40 minutter med hopping og skråling var konserten slutt, og nedrigging måtte igang pronto.

Klokken var nærmere tre før jeg så sengen min igjen, og da hadde jeg vært oppe og i relativt full vigør i nærmere 20 timer. Det hjalp selvfølgelig ikke at man hadde livnært seg på øl hele dagen og bare små mengder mat.

Det var en sliten og sørgelig gjeng som møtte opp for siste rydding og nedrigging dagen etter, men jobben måtte gjøres selv om kroppen kjentes direkte mørbanket ut.

Vi ble til slutt ferdig, og må vel alt i alt si oss fornøyd med den kollektive innsatsen, og resultatet.

Steinstock 09, en positiv regnværshistorie.